Zoekt u naar ‘ooglaseren pijn’? Ooglaserbehandelingen worden sinds halverwege de jaren 1980 van de vorige eeuw succesvol uitgevoerd. Desondanks zijn er veel mensen die het idee van een ooglaserbehandeling beangstigend vinden.
Het merendeel van deze mensen geeft aan zich bezorgd te maken over het feit dat de ooglaserbehandeling alleen met een plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd en dat ze pijn en ongemakken zullen ervaren tijdens de behandeling. Het is een kortdurende behandeling die tot de veiligste medische ingrepen ter wereld behoord. Het is bovendien een behandeling die geen pijn doet.
Geen pijn bij ooglaseren
Een behandeling aan uw ogen laat u uitvoeren door een ervaren oogarts in een hygiënische en veilige kliniekomgeving. Afhankelijk van de ooglasertechniek die wordt toegepast en de gezondheid van uw oog kunt u een kortdurend drukkend gevoel ervaren. Van ooglaseren pijn is echter geen sprake.
De meeste mensen die een ooglaserbehandeling laten toepassen, zeggen achteraf dat ze zichzelf voor niets druk hebben gemaakt over eventuele pijn. Juist, omdat er vooraf uitgebreide onderzoeken plaatsvinden wordt u optimaal voorbereidt op de ingreep zelf. Al tijdens de voorbereiding worden verschillende behandeltechnieken en de manier waarop een oog herstelt van het ooglaseren met u besproken.
- IntraLasik Femtosecond. Door een flapje van het hoornvlies los te maken en om te slaan kan de sterkteafwijking gecorrigeerd worden. Na het corrigeren van het hoornvlies, wordt het flapje teruggeplaatst. Direct na het afronden van de ooglaserbehandeling controleert de oogarts uw ogen een eerste keer. Oogdruppels worden voorgeschreven en vervolgens kunt u de kliniek verlaten. De meeste mensen die deze ooglasertechniek laten toepassen hebben binnen een aantal uur een merkbaar scherper zicht dan voorheen. Het herstel van een IntraLasik Femtosecond behandeling verloopt vlot en de techniek kent nauwelijks bijwerkingen.
- TransPRK. Deze behandelmethode is ook bekend als de no touch techniek. Uw ogen worden niet aangeraakt. Net zoals bij de overige ooglasertechnieken, worden uw ogen voorafgaand aan de TransPRK behandeling verdoofd met speciale oogdruppels. De ogen worden tijdens het laseren opengehouden met een ooglidspreider. Dit veroorzaakt geen pijn, maar kan als licht ongemakkelijk worden ervaren. Het epitheel wordt met behulp van de laser verwijderd, waarna de sterkteafwijking pijnloos gecorrigeerd wordt. De oogarts brengt vervolgens ter bescherming een zogenaamde bandagelens aan, die uw oog beschermt. Na een aantal dagen kan deze verwijderd worden.
- De verouderde techniek: Lasek. Wereldwijd behoort de Lasek techniek tot de meest toegepaste ooglaserbehandelingen. De techniek kent een korte hersteltijd en is ook geschikt voor het laseren van droge ogen. Na het verdoven van de ogen met druppels, dus zonder injecties of naalden, wordt het epitheel met behulp van een alcoholoplossing verwijderd. Met de laserapparatuur wordt uw zicht gecorrigeerd. Het epitheel groeit vanzelf terug. Uw ogen kunnen een aantal dagen geïrriteerd, alsof er een zandkorrel in zit, aanvoelen.
Zonder pijn ooglaseren
De geavanceerde ooglaserapparatuur die door de oogartsen van Dutch Clinic wordt gebruikt, wordt vooraf geprogrammeerd en afgestemd op uw sterkteafwijking en cilinder. De ingebouwde infrarood eye tracker volgt nauwgezet iedere oogbeweging en stelt de laser op de juiste positief. De kans op oogschade of complicaties als gevolg van een ooglaserbehandeling is zeer klein. Het laseren zelf duurt een aantal seconden zonder dat er warmte of verbranding wordt veroorzaakt.
De huidige generatie ooglaserapparatuur is zo nauwkeurig dat een behandeling volledig op uw persoon kan worden afgesteld. Alhoewel ooglaseren geen pijn doet, kunt u een onaangenaam drukkend gevoel ervaren. Dit is echter van zeer korte duur. De laserbehandeling zelf duurt niet langer dan een paar minuten. Het eerste jaar zijn 7 nacontroles bij het behandeltarief inbegrepen.
Direct na afloop van de laserbehandeling controleert de oogarts uw ogen een eerste keer. Meestal komt u de volgende dag terug naar de kliniek voor de volgende controles. Voor een optimaal herstel is het belangrijk om de controlemomenten niet over te slaan of af te zeggen. Ook voor de oogarts is het van belang om de ontwikkeling van uw ogen te volgen.
Heeft u tussentijds klachten of heeft u last van uw ogen? Neem dan altijd zo snel mogelijk contact op met de kliniek.
Meer weten over pijnvrij ooglaseren?
Wilt u graag zonder bril of contactlenzen dichtbij en veraf scherp kunnen zien, maar ziet u op tegen de behandeling? De oogartsen van Dutch Clinic lichten het behandeltraject graag nader toe tijdens een consult of medisch onderzoek.
Ooglaseren doet geen pijn en wordt onder plaatselijke verdoving toegepast. Bent u erg angstig? Bespreek uw gevoelens met de oogarts. In overleg kunt u ook vlak voor de behandeling een kalmerend middel krijgen, zodat u meer ontspannen op de behandeltafel plaatsneemt.